Puppies geboren


Op 15 mei ijn uit de combinatie Berta von der Nussbaumwiese (Bindi) en Kane van ’t Samaikanest 3 geweldige pups geboren.

Haar eerste nestje en Bindi doet het super, mama op en top. Iets na middernacht had Bindi de eerste perswee en 35 minuten later kwam de eerste pup ter wereld. Na de pup helemaal verzorgd te hebben kwam er weer een perswee en binnen 4 minuten had het puppyteefje al een broertje. Helemaal geweldig.

Deze pups zijn uitgebreid verzorgd door bindi en natuurlijk aan de campina fabriek en na een uur weer een perswee en binnen 10 minuutjes is de derde pup (een teefje) geboren.

Moeder en pups maken het zeer goed en gaan een super tijd krijgen bij ons.

De inleiding van de bevalling

De bevalling

Prachtige pups en trotse mama

Pups komen heel goed aan


De puppies worden geboren en grootgebracht in onze ruime woonkamer daar we de socialisatie van de pups zeer belangrijk vinden en het is natuurlijk ontzettend gezellig. Ze komen dus in contact met alle huishoudelijke bezigheden en zullen dit bij hun nieuwe baasjes niet vreemd vinden, het is heel belangrijk dat dit gebeurt want de socialisatiefase gebeurd in drie delen.

0 t/m 3 weken: in deze periode zullen de oogjes en de oortjes opengaan en zullen ze stukje bij beetje iets meekrijgen van de wereld.

3 t/m 7 weken: in deze fase leren ze dat ze hond zijn d.m.v. te blaffen grommen spelen bijten etc.

Verder slaan ze ook alles op in hun koppie wat er om hun heen gebeurt en kennen ze bijna geen angst dus stofzuiger, muziek, pannen die rammelen, wasmachine en het hele huishouden zullen ze dus als normaal gaan bevinden.

8 t/m 12 weken: in deze periode zullen ze naar hun nieuwe warme mandje vertrekken met al een heleboel opgedane ervaringen, in deze periode zullen de baasjes de socialisatie voortzetten om ze buiten de deur aan de wereld te laten wennen dus lekker erop uit: autoritjes, marktjes, bij vrienden op bezoek, de trein, restaurant etc etc. Zo krijg je een vriendelijke gemoedelijke Berner in allerlei situaties.

Eerste papje, zou leuk he

Heerlijk buiten op het gras.